zaterdag 3 maart 2012

Lentekriebels, gebruik ze!


 


Lentekriebels, gebruik ze!

De lente: een nieuw begin! De natuur viert het uitbundig met frisgroene knoppen en nieuwe bladeren en kleurige bloemen.
Het wordt steeds langer licht en de intensiteit van de zon neemt toe.
Dit alles heeft effect op ons: in de lente krijgen we een beter humeur, minder behoefte aan slaap, meer zin in seks en meer energie.


Het is wetenschappelijk bewezen dat de verandering van het weer effect heeft op onze stemming en denken. Hoe meer daglicht we krijgen, hoe minder slaaphormoon (melatonine) we aanmaken én hoe meer vitamine D.
En daardoor worden we dus vrolijker, energieker, gevoeliger voor prikkels, worden  verliefd en krijgen we zin in nieuwe dingen.

De lente is dus dé tijd van het jaar om aan de slag te gaan! De grote schoonmaak is van oudsher een mooi voorbeeld. Een opgeruimd huis geeft immers ook een opgeruimd hoofd.  En een opgeruimd hoofd geeft ruimte voor dromen en plannen maken en ruimte voor jou zelf.

De kans is groot dat je er in deze periode beter in slaagt om werk te maken van wat je een tijd hebt laten liggen. Er is energie om een nieuwe boost te geven aan je leven en werkelijk iets te veranderen aan je relatie, je huis, je werk, de sfeer binnen je team of misschien wel aan iets in jezelf.

Wil jij ook gebruik maken van deze extra energie, maar je weet nog niet hoe en waar te beginnen? Ik help je graag op weg!

 


 


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten